UDRI JAČE MANIJAČE


Sve je spremno za Marjan Trail

Lista prijavljenih natjecatelja za sad broji oko 160 trkača koji će u subotu točno u 10 sati startati s Rive.

Objavljeno PIŠE: K.Lujak FOTO: Trail i treking klub Strka
FacebookTwitterEmail

– Staza je označena, nadamo se da će takva i ostati do natjecanja. Sve drugo je spremno, a za sutra su nam ostale samo sitnice. – kazao nam je Marko Herman, jedan od organizatora uoči prvog Marjan Traila.

Lista prijavljenih natjecatelja za sad broji oko 160 trkača koji će sutra točno u 10 sati startati s Rive te u nekoliko kontrolnih točaka obići cijeli Marjan. Trail i treking klub Strka pripremio je dvije dužine staze, obje nazvane po pjesmama kralja funka Dina Dvornika.

– Sa Šperuna natjecatelji ulaze u varoške kale te dolaze do najljepšeg splitskog vidikovca Prve Vidilice. Staza  ide do vrha Telegrin te putem vrluda Marjanskom šumom i plažama.Utrka ima dvije dužinske kategorije nazvane po pjesmama Dina Dvornika: Gibajmo se, dužine oko 10 km i s oko 300 m uspona i silaska i Jače manijače dužine oko 20 km s 550 m uspona i silaska. – kazao nam je Herman.

Duža staza imat će 8, a kraća 4 kontrolne točke koje će biti potrebno obići da bi se utrka uspješno završila.

– Za sve natjecatelje pripremili smo dvije okrepe na stazi, vodu i voće, a na startu ćemo omogućiti i čuvanje stvari. -kazao je Herman te naglasio da će nešto prije 10 sati kada će utrka krenuti ispred crkve Svetog Frane i na Šperunu vrijediti posebna regulacija prometa.

– Isto će vrijediti i pri kraju utrke, tako da će policija regulirati promet od 11 do 14 sati. Molimo sve vozače koji se zateknu tada u gradu za poseban oprez. – kazao nam je Herman.

Utrka se boduje za Strka Trail Ligu, a ujedno je i prva utrka Proljetnog Treking Kupa u društvu poznatih utrka s područja Dalmacije: Prominatrek, Imbertrek, Jesenice Treking i Mosor Grebbening. Prijave su moguće i na dan utrke u vremenu od 7 i 30 do 9 i 30, kada će prijavljeni natjecatelji preuzimati svoje startne pakete.

Više informacija o utrci možete vidjeti na stranicama Trail i treking kluba Strka www.ttk-strka.