NEUSTRAŠIVA HRVATICA


Pogledajte Ironwoman,priču o Đurđici Orepić

Đurđica Orepić nastupa za Triatlon klub Pula, a cilj joj je pripremiti se i otići na najtežu triatlonsku utrku na svijetu “Ironman” na Havajima.

Objavljeno PIŠE: K.Lujak FOTO: Ivica Matošević
FacebookTwitterEmail

HRT prikazuje dokumentarac Nevene Rendeli o Đurđici Orepić- Ironwoman. Priča prati udovicu i majku troje djece, koja se u pedesetima odlučuje na promjenu. Premda se nikada nije bavila sportom, počela je trčati. Cilj joj je pripremiti se i otići na najtežu triatlonsku utrku na svijetu “Ironman” na Havajima.

Đurđica Orepić, nastupa za Triatlon klub Pula, a među zadnjim postignućima spomenimo treće mjesto koje je prošle godine u srpnju na 17. Ironmanu u Klagenfurtu u u kategoriji 50-54 godine, treće mjesto u St. Pöltenu 2015. te treće mjesto u Budimpešti 2014. godine.

U Klagenfurtu je sudjelovalo tri tisuće triatlonaca iz 58 zemalja svijeta te je pratilo sto tisuća gledatelja, a Đurđica je bila jedina hrvatska natjecateljica na utrci za koju su sva mjesta bila popunjena prije godinu dana.

Ironman u Klagenfurtu jedan je od najatraktivnijih u svijetu, a Đurđica je 3,8 kilometara plivanja u jezeru Wörthersee, 180 km biciklom te na kraju 42,2 km trčanja po klagenfurtskim ulicama i obalom jezera, okončala nakon fenomenalnih 11:19.23 sata te poboljšala svoje najbolje vrijeme iz Mallorce 2014. za 50 minuta i time u svojoj 51. godini postala druga najbrža Hrvatica u svim kategorijama.

Scenaristica je filma Nevena Rendeli, redateljica Lana Zaninović, direktor fotografije Mak Vejzović, a montažer Filip Karabelj. Film je na rasporedu 16. ožujka u 20:03 sati na HTV1.