PREKO 260 PRIJAVLJENIH


Još dva dana za prijavu na Jesenice treking

Utrka će se održati u subotu, 2.travnja, a okupljanje prije starta je kao i svake godine planirano ispred spomenika “Palim borcima”.

Objavljeno PIŠE: K.Lujak
FacebookTwitterEmail

Ostalo je još dva dana za prijave za Jesenice Treking. Vremenska prognoza je idealna, staza za pamćenje, a fešta poslije utrke je već postala legendarna stoga je svaki protuargument da se ne dođe smiješan.

Utrka će se održati u subotu, 2.travnja, a okupljanje prije starta je kao i svake godine planirano ispred spomenika “Palim borcima”. Prepoznatljivi simbol Starog Sela Jesenice nalazi se ispred Blagajne.

Organizatori su ove godine isplanirali tri staze koje će biti dobro markirane:

Mala staza namijenjena je šetačima, obiteljima i rekreativcima. Orijentacija je jednostavna, staza je kružna i označena planinarskim markacijama. Laganom šetnjom se prođe za 2-3 sata.

Srednja staza će biti duga oko 20 km, a velika staza oko 30 km. Orijentacija nije zahtjevna. Potrebne su osnovne vještine snalaženja u prostoru te čitanja planinarske karte. Namijenjena je trekerima, planinarima i ostalim rekreativnim ili profesionalnim sportašima.

– Lijepi krajolici, izazovne staze i dobra zabava će i ove godine biti naši glavni aduti. Po prvi put utrka će se odvijati u tri kategorije kako bi svi mogli odabrati željenu dionicu. Ujedno po prvi put cijeli program će se odvijati u obnovljenoj seoskoj Blagajni u Jesenicama.- poručuju organizatori.

Start je u 9 sati, a registracija i preuzimanje startnih paketa od 8 do 8 i 30.

Prijave je moguće obaviti online preko www.stotinka.hr