SVAKODNEVNA TEHNOLOGIJA


Lumenus LED jakne

Pametni GPS za bicikliste

Objavljeno PIŠE: K.Lujak FOTO: Tony Kum
FacebookTwitterEmail

Sportska tehnologija s upotrebom pametnih telefona i aplikacija doživjela je procvat u prvom redu olakšavajući rekreativcima bavljenje sportom. Biciklistička oprema usmjerila se najviše na sigurnost vozača nastojeći kombinirati udobnost  i nove tehnologije.

Jedna od tvrtki koja gazi istim putem je i start-up Lumenus nastala iz želje osnivača Jeremya Walla u kojoj je želio spojiti nekoliko aplikacija koje i sam svakodnevno koristi. Tako su nastale jakne i ruksaci koji pomoću upisane rute na Google mapsu prate kretanje te LED svjetlima upozoravaju ostale sudionike u prometu na vaš odabir u skretanju ili kočenju dok istovremeno povećavaju osvijetljenost samog vozača. Riječ je o svojevrsnom GPS sustavu preko mobilne aplikacije, no bez ekrana.

Lumenus torba

Walla u Americi već ga zovu nasljednikom Stevea Jobsa, a ovaj 23-godišnjak kaže kako mu je cilj svojim proizvodima omogućiti uvid u budućnost. Linija proizvoda već postoji i daleko je od prototipne faze, a za daljnji razvoj Lumenus je pokrenuo Kickstarter kampanju s kojom želi unaprijediti poslovanje.