MISLITE DA JE NEMOGUĆE?


Drveni bicikli sa slovenskim potpisom

Braća Tratar za izradu bicikala koriste jasen i hrast

Objavljeno PIŠE: K.Lujak FOTO: Tratar Bikes
FacebookTwitterEmail

Tratar Bikes kombiniraju tradicionalna znanja s modernim dizajnom. Bicikli su proizvod obitelji s dugogodišnjom poviješću u drvodjelstvu,  u kombinaciji s entuzijazmom i stručnošću strastvenog tima. Njihova vizija je “savršena vožnja”. Jednostavni i tehnički usavršeni drveni bicikli nude luksuzan doživljaj udobnosti i prepoznatljiv stil. Iako ciljaju na međunarodno tržište, ne zaboravljaju svoje korijene – za izradu bicikala koriste slovenski jasen i hrast.

‘Monocoque’ okvir je ručno izrađen i laminiran, a slojevi furnira pažljivo su odabrani i postavljeni te zalijepljeni posebno otpornim ljepilima, nakon čega se potom prešaju u željeni oblik.

Za sada postoje  dvije zasebne verzije. Jednostavnija varijanta jednobrzinskog bicikla idelana je za svako okruženje, a verzija Kick shit osmišljena je za dinamičnije vožnje, ima dvije brzine i unutarnju kočnicu izgrađenu na stražnjem čvorištu. U pripremi je i cestovna bicikla koja se očekuje iduće godine.

Bicikli su oživjeli nakon crowdfunding kampanje koju se pokrenuli na Kickstarter platformi. Budući da su premašili traženi iznos od 25 tisuća dolara braća Tratar bacila su se na posao još prije ljeta te su sada u fazi širenja mreže dobavljača i razvijanja ostalih proizvoda.

 

A headtube detail of the new Tratar Bikes wooden bicycle pictured in the studio

Janez Tratar of Tratar Bikes poses for a portrait at Bled, Slovenia

Tratar Bikes wooden bicycle during commuting in Vienna, Austria