Omiš


Svi na ImberTrek

Ove subote očekuje nas još jedna atraktivna utrka

Objavljeno PIŠE: Merien Ilić
FacebookTwitterEmail

Kao vjesnik proljeća za sve ljubitelje prirode, trekere i rekreativce, ove subote, 11. ožujka održat će se 5. Imbertrek, dio Dalmatinske trail lige, popularna utrka koja svake godine okupi velik broj sudionika svih uzrasta i različite fizičke spreme.
Organizator PD Imber iz Omiša najavljuje tri kategorije utrke koje startaju sa Trga sv. Mihovila i to utrke od 16 i 26 km u 10.45 sati, te ona od 8 km u 11 sati.
Najkraća utrka odvijat će se na Omiškoj Dinari, a jednostavna, označena staza od 8 km i 400 m uspona namjenjena je šetačima, obiteljima i rekreativcima, a laganim hodom može se prijeći za 3 sata. Uživancija čeka i sudionike na malom trailu od 16 km i 800 m uspona na stazi koja vodi od Starog grada, prema Imberu grebenom do crkvice sv. Vida, potom prema zaseoku Gorica, Lelasi, pa sve do Trga sv. Mihovila. Najduža staza od 26 km i 1600 m uspona na kojoj će s eokušati oni najiskusniji i najuporniji, prolazi ispod grebena Omiške Dinare nastavlja se po Imberu, Podašpilju, Svinišću, te se uspinje na Dinaru do sv. Vida i spušta u Stari grad u Omišu.
Prijave traju do 9. ožujka na stotinka.hr,  a prijaviti se može i na sam dan utrke.

imbertek4