gibajmo se


Satarluk promovirao Kozjak

Uspješno održana nova trail utrka

Objavljeno PIŠE: M.Ilić FOTO: M.Ilić
FacebookTwitterEmail

U organizaciji HPD Mosor, odnosno Odsjeka za planinsko trčanje i Općine Klis na Kozjaku je proteklog vikenda po prvi put organizirana trail utrka pod nazivom “Kozjački Satarluk”.

dane4
Oko 170 natjecatelja pojavilo se na startu unatoč lošoj vremenskoj prognozi, a cijelim putem pratili su ih oblaci bez kapi kiše, kao i sunce za kraj. Utrka je dio Dalmatinske trail lige, a trebalo je prijeći malu stazu od 10 km, kružno oko Klisa, srednju od prijevoja Malačka do Klisa, te onu najzahtjeviju od 35 km koja je krenula iz Labina Dalmatinskog. Potonji izazov najbrže je svladao Omišanin Ante Pešić Golub (PD Imber, TTK Strka) zasluživši titulu najbržeg “Kozjačkog prča”. Ovu veliku utrku pretrčao je za svega 4 sata i 12 minuta, priznavši da ‘nije bilo’ lako’.
Najbrža žena na velikoj utrci bila je Marina Maslek (HPD Sniježnica) s rezultatom od 6 sati i 5 minuta. Riječ je o curi koja je ne tako davno pretrpjela ugriz poskoka, no na radost svih trekera, oporavila se jako brzo i nastavila oduševljavati s rezultatima. Na srednjoj stazi koja je također uključivala trčanje duž cijelog Kozjaka, najbrži su bili Ante Bubić iz Strke (3:41 sati) i Željana Kuvačić (4:54 sati). Na 10 km prvi su stigli Josip Feher (1:12 sati) i Marija Kurta iz BOT Zadar (1:33 sati).

dane5
Za ovu utrku Mosoraši su se jako potrudili oko mnogih detalja poput trasiranja staza na Kozjaku, organiziranju autobusa i vlaka do Labina, a na koncu i odličnu zabavu nakon utrke u kojem su im pomogli i vrijedne Klišanke i Klišani. Utrku je osiguravao HGSS.
Sve u svemu, iza organizatora ostaju lijepi dojmovi natjecatelja kao zalog za buduće utrke, a i sam Kozjak dobio je sjajnu promociju.

dane3

dane2