triatlon


Rekordi su padali u Petrčanima

U nedjelju održan treći Falkensteiner Punta Skala triatlon

Objavljeno PIŠE: Merien Ilić FOTO: Filip Brala i Darko Belančić
FacebookTwitterEmail

Rekordan broj prijavljenih, internacionalni sudionici, odlična turistička promocija, fantastična priroda i užarena atmosfera – u nedjelju održan treći Falkensteiner Punta Skala triatlon u Petrčanima kraj Zadra, ujedno i državno prvenstvo u srednje dugoj disciplini, ispunio je sva očekivanja!

dejan
Dejan Patrčević

Triatlon je održan u suradnji s TZ Grada Zadra, TZ Zadarske županije i TZ Grada Nina. Pobjednici državnog prvenstva su Dejan Patrčević iz kluba TK Petar Zrinski koji je ostvario vrijeme od četiri sata, tri minute i 32 sekunde te Sonja Škevin iz kluba TK Swibin s vremenom od četiri sata, 45 minuta i četiri sekunde.
Na najvažnijoj utrci, Prvenstvu Hrvatske u srednje dugoj disciplini, među 140 natjecatelja bila je i triatlonka Đurđica Orepić, poznata i kao IRONWOMAN, koja je svoj prvi maraton otrčala s 47 godina. Bez konkurencije u kategoriji Žene 50 odnijela je zlato.
“Lijepo je natjecati se doma nakon niza utrka po Europi. Bilo je predivno i odlično organizirano, zadovoljna sam plivanjem i biciklom, jedino sam u trčanju malo zakazala zato što sam još uvijek umorna od zadnjeg triatlona u Austriji na kojem sam sudjelovala. Dobila sam grč u kvadricepsu lijeve noge tako da sam dva kilometra šetala, no nisam odustala i završila sam utrku do kraja. Bila je ovo velika borba i najsretnija sam što sam opet uspjela pobijediti samu sebe”, rekla je Đurđica.
Više od 450 prijavljenih sudionika iz 12 zemalja natjecalo se u četiri discipline: Supersprint triatlonu sa 200 metara plivanja, sedam kilometara vožnje bicikla i 1,8 kilometara trčanja, trčanju dionicom uz more dugoj pet ili deset kilometara, Prvenstvu Hrvatske u srednje dugom triatlonu, uključujući i onom sa štafetama koji se sastoji od 1900 metara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21,1 kilometar trčanja, te Akvatlonu s 200 metara plivanja i 800 metara trčanja.
Glumica Ecija Ojdanić i TV voditeljica Ana Radišić ostvarile su osobne rekorde! U kategoriji miješane štafete tim “Samo jako'” koji su činili fitness trener Mario Valentić, voditeljica Ana Radišić i trener biciklizma Ante Radić ostvarili su četvrto mjesto s rezultatom od pet sati i pet minuta.
“Oduševljena sam utrkom, prvenstveno zato što je drukčije iskustvo i dio si tima. Trčala sam najbolje što mogu tih 21 kilometar i oborila svoj vlastiti rekord. Mario, Ante i ja kliknuli smo na prvu, na istoj smo sportskoj valnoj duljini. I oni su dali sve od sebe i na kraju smo ostvarili odličan rezultat. Vrlo rado ću doći iduće godine”, rekla je Ana Radišić.
Glumica Ecija Ojdanić testirala je svoje granice i sudjelovala u utrci dugoj deset kilometara te ostvarila najbolji rezultat svog života – osvojila je peto mjesto među ženama pretrčavši dionicu u 52 minute.
“Uvijek kažem neću, ali onda se probudi neki dišpet u meni i želja da vidim koliko više i bolje mogu nešto odraditi. Pozitivno okruženje, super organizacija, divni hoteli i smještaj te srdačni ljudi podigli su mi samopouzdanje tako da sam na kraju istrčala za mene fantastičnih deset kilometara. Krenula sam s mišlju što bude, ali na kraju sam jako zadovoljna”, rekla je Ecija.
U sastavu štafete zajedno s austrijskom reprezentativkom Sarom Vilić koja se u Punta Skali priprema za Olimpijske igre u Rio de Janeiru sudjelovao je i Thomas Rottenberg, PR menadžer Falkensteiner hotela.
“Razlog zašto sam odlučio sudjelovati na ovom triatlonu je sjajna lokacija. Vrijeme i okruženje ovdje su predivni i nije čudo da sportaši iz cijelog svijeta tu dolaze trenirati”, rekao je Thomas.

ecija i mario
Ecija Ojdanić i Mario Valentić